Beton vloeren

Toepassingen van betonvloeren:

Het leveren en aanbrengen van betonvloeren is één van de kernactiviteiten van MP Betonwerk. We hebben ruime (20 jaar)ervaring in het aanleggen van betonvloeren. Door de jaren heen hebben wij al heel wat betonvloeren mogen leveren, in Drenthe, Overijssel, Groningen en Friesland; dit in alle soorten en maten aan diverse sectoren.

 • Hallenbouw (ook vloeistofdicht)
 • Industrievloeren
 • Woningbouw (Bijv. breedplaatvloeren, garagevloeren, verdiepingsvloeren, woonbeton, etc..)
 • Erfverharding
 • Kippenschuren
 • Deelvloeren en stallen
 • Boerderij: mestplaat
 • Industrie: vloeren, laad- en loskuil, hellingvloer(ter plaatse gestort)
 • Particulier: patio's, serre's, schuurvloeren, zwembad wanden en vloeren


fundering mpbetonwerkAl 20 jaar de beste kwaliteit.

 

Betonvloer met vloerverwarming?

Deze wordt op professionele wijze verwerkt in de door ons gestorte vloer. 
Wij werken hiervoor nauw samen met een erkende installateur uit Hoogeveen.  Technisch buro Dunning

Betonvloeren compleet verzorgt inclusief:

 • Bekisting
 • Isolatie
 • Wapening
 • Instortvoorzieningen als:
 • hoeklijnen en ankers
 • remtestbakken(voor Garagebedrijven)
 • Monolitische afwerking(vlinderen)
 • Nabehandeling Curing Compound
 • Slijtlagen
 • Zaagwerk
 • Kitwerk
 • Certificaten vloeistofdichte voorziening CUR/PBV 44(bedrijven)
 

Isolatie en betonvloeren

Afhankelijk van de specifieke eisen voor een betonvloer worden betonvloeren geïsoleerd. Veelal wordt er door de constructeur al in een bestek aangegeven aan welke eisen de isolatie dient te voldoen (drukvast / RC waarde). Een goede ondergrond is de basis voor een goede betonvloer.

Meer informatie of een offerte? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

 

Nabehandeling van de betonvloer

Zeker niet onbelangrijk is het nabehandelen van de (gevlinderde) betonvloer. Het doel hiervan is dat de betonvloer niet te snel uitdroogt, hoe langer het vocht in de betonvloer aanwezig blijft hoe dichter en dus sterker de structuur van de betonvloer wordt. Curing compound wordt direct na het vlinderen van de betonvloer in een nevel over de vloer gespoten, er kan nu geen waterdamp meer door de toplaag uit de betonvloer ontsnappen. De betonvloer zal na gebruik van curing compound maximaal kunnen uitharden. Een betonvloer kan ook tegen uitdrogen beschermd worden door deze af te dekken met folie. Het is dan wel belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurd, de folie moet vlak op de betonvloer liggen met voldoende overlapping. Het zogenaamde tunneleffect versneld juist het uitdrogingsproces, het is beter om dit ten alle tijde te voorkomen. Het nabehandelen van een betonvloer kan ook d.m.v het nathouden van een betonvloer, belangrijk bij deze methode is dat de betonvloer constant nat blijft, af en toe nat maken is geen goede nabehandeling. Meer informatie of een offerte? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij bedienen Noord-Oost Nederland. Bent u woonachtig in Groningen, Friesland, Drenthe of Overijssel en heeft u een betonnen vloer nodig, aarzel niet en neem contact met ons op. PS. Bent u niet woonachtig in Noord-Oost Nederland, dan is het per opdracht afhankelijk of wij u van dienst kunnen zijn.

 

Betonmortel voor de betonvloer

Zeker niet onbelangrijk voor het maken van een betonvloer is de kwaliteit van de betonmortel. Ook dit is een wetenschap die zich blijft doorontwikkelen, en deze ontwikkelingen dragen bij aan het steeds beter worden van de samenstellingen voor de kwaliteit en de verwerkbaarheid van betonmortel.

 

Het stellen van hoge eisen aan de kwaliteit van de betonmortel stelt ons in staat om op onze beurt aan hogere verwachtingen van onze opdrachtgevers te voldoen. (Hoge vlakheidklassen of juist afschot soms in meerdere richtingen bv bij kippenschuren)

 

Ook kostenbesparingen worden door een goede samenstelling in de hand gewerkt (b.v goed verwerkbaar waardoor we sneller kunnen storten en korte droogtijden bij afwerken)

 

Meer informatie of een offerte? Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Betonvloeren storten

Een betonvloer stort je niet alleen, het is teamwork. Een ervaren goed op elkaar ingewerkte stortploeg maakt het werk niet onnodig zwaar en draagt bij aan een goed resultaat van de betonvloer. We zijn vaak te gast in de onderneming van onze opdrachtgevers, we hechten veel waarde aan een goede en gepaste onderlinge werksfeer. Meer informatie of een offerte? Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Afwerking betonvloer

Monolietvloeren dienen nadat ze gestort zijn te worden afgewerkt, dit noemt men ook wel een betonvloer vlinderen. Een betonvloer kun je maar één keer afwerken, het is een proces van schuren en spanen tussen het moment van even na het storten totdat de vloer hard is. Er zijn diverse gradaties van gladheid mogelijk. Gladde betonvloeren zijn vaak wenselijk bij industrievloeren en bedrijfshallen. Stroeve betonvloeren zijn vaak wenselijk in de agrarische sector tegen het uitglijden van vee, hierin zijn ook diverse gradaties mogelijk. Slijtlagen worden ook tijdens het vlinderen over de betonvloer ingestrooid en vervolgens mechanisch ingeschuurd, dit draagt bij aan de duurzaamheid van een betonvloer. Er zijn diverse soorten instrooi materialen in diverse gradaties van hardheid/slijtvastheid. We hebben zowel dubbele schuurmachines voor de grote oppervlaktes, alsook kantmachines voor bijv. garagevloeren.(Deze schuren de vloer tot 5 mm van de kant!)

 

Wapening van de betonvloer

Betonvloeren worden voorzien van wapening, het aanbrengen van traditionele-wapening wordt door ons in eigen beheer met eigen mensen uitgevoerd. Wapening aanbrengen kan inhouden veel sjouwen en meters maken, maar het kan ook een kundig en precies stukje vakmanschap betreffen. Betonvloeren worden ook (steeds beter) gewapend met diverse soorten en maten staalvezel. De wetenschap in de staalvezel-industrie is er één die zich blijft doorontwikkelen en staalvezel zal daardoor vaker en voor meerdere toepassingen geschikt worden gemaakt.

 

Meer informatie of een offerte? Neem vrijblijvend contact met ons op.